Cremet fiskesuppe med laks og lyssej

-

Den mørke tid er over os. Ja, det lyder som en replik fra “Ringenes Herre”, men ikke desto mindre er vi gået ind i Oktober måned og en tid fyldt med supper, simremad og varm kakao. Her får du opskriften på en lækker og cremet fiskesuppe, som ikke tager mange minutter at lave. I den her opskrift bruger jeg laks og lyssej, men det er vigtigt at huske at der kan bruges mange forskellige typer fisk, så spørg din fiskehandler hvilke fisk der er i sæson og brug så dem.

Du skal bruge (4 portioner):

150g Laks uden skind
200g Lyssej
2 Porre
5 Gulerødder
3-4 Kviste timian
1/2 Chili
2 Fed hvidløg
1 Liter fiskebouillon
Olivenolie
1/4 Piskefløde
1/2 Citron
Salt
Peber
Som i så mange andre retter starter du med at klargøre dine grøntsager. Dvs at du skærer top og bund af både dine porrer men også af dine gulerødder. Hvis du bruger økologiske gulerødder behøver du ikke at skrælle dem, men hvis det er almindelig gulerødder så giv dem lige en tur med skrælleren. Skær nu dine porrer i skiver af 1 cm og læg dem i en si. Skyl nu porre-skiverne under koldt vand. Mange ville nok vaske porren inden man skærer den i skiver, men jeg synes ikke  at det bliver grundigt nok og vasker derfor porrerne når de har fået behandling af kniven.  Samtidig kan du, når du alligevel har tændt for vandet, skylle dine gulerødder hvis du altså bruger de økologiske.

Dine porrer er altså nu skåret i skiver og det samme gør du  med dine gulerødder. Samme tykkelse som porrerne, altså ca. 1 cm. Den halve chili skal så hakkes til atomer eller så fint som du orker, og det samme med de 2 fed hvidløg, her kan du dog med fordel bruge en hvidløgspresser.
Det sidste der skal under kniven er dit løg. Hak det til fine tern og så er du klar til komfuret.

I en gryde smider du 2 spsk olivenolie og lader olien blive godt varm. Når den er det, smider du chili, hvidløg og løg i gryden.  Lad det stege 2-3 minutter og tilsæt så porrer og gulerødder. Når det har stegt yderligere 7 minutter kan du evt. smide 3 dl hvidvin på, hvis du fx har en rest. Lad være med at åbne en hel flaske bare for 3 dl.

Lad hvidvinen koge med i 4-5 hvis du har tilsat det, og ellers så tilsætter du nu 1 liter fiskefond samt 3-4 timian kviste. Nu skal suppen koge i 10- 13 minutter. Skru så ned for blusset og tilsæt 1/4 liter piskefløde. Nu skal suppen varme igennem uden at koge. Imens det sker skærer du den valgte fisk i tern af ca 2×2 cm og drysser stykkerne let med salt. Når suppen er godt varm hælder du fiskestykkerne i suppen og slukker for varmen. Efter 4-5 minutter i den glohede suppe er fisken og suppen er klar til servering. Server med en lille dusk dild til og et godt stykke brød.

– Velbekomme

Carla
Carlahttps://carlasblog.dk
Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

OM MIG

Carla H. Mikkelsen

Blogger

Hej! Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier, tester produkter og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

Del artikel