Kylling med surt

-

De fleste kender den klassiske grydestegte kylling med syltet agurker og sødt til. Her har jeg lavet en lidt anderledes variation med mark champignon, rødløg og stjerne anis. Så giv dig i kast med retten og mærk nostalgien i maven når du spiser.

Du skal bruge (2 personer):

3 Kyllinge bryster
1/2 Agurk
1 Rødløg
100 ml Lager eddike
90g Sukker
2 Laurbærblade
10 ml vand
4 Stk stjerneanis
Peberkorn
Enebærkorn
Olivenolie
Salt
Peber

Du starter med at sylte rødløg og agurk. Det gør du ved at sætte lage over, dvs. vand, sukker og eddike skal op i en gryde, og så ellers bare på komfuret. Fuld knald på komfuret og derudover tilsætter du laurbærblade, stjerneanis, peberkorn og enebærkorn til lagen. Når lagen har kogt i et par minutter skulle sukkeret gerne være smeltet. Lad lagen køle lidt ned og smag så på den.

Hvis du synes den er enten for sød/sur/kraftig kan du tilsætte evt. lidt mere eddike/sukker/vand og koge lagen op igen. Husk den skal smage surt-sødt.

Nu skærer du dit rødløg i ottendedele og din halve agurk i skiver. Skiverne kan enten være på langs ligesom jeg har gjort eller helt almindelige skiver. Det styrer du selv. Rødløg og agurk lægger du i en skål og når lagen er kølet ned hælder du også den i skålen, både laurbærblade, stjerneanis, peberkorn og enebærkorn skal med i skålen, så grøntsagerne kan trække den lækre smag.

Det er en god ide at lade dine syltede grøntsager ligge på køl i et par timer inden du skal spise, men hvis du ikke har den slags tid, så “lyn-sylt” dine grøntsager. Dvs. bare at sylte dem 10 minutters tid inden servering.

Varm nu en pande op med olivenolie og lidt rosmarin (hvis du har). Når olien er godt varm lægger du dine kyllinge bryster på, og krydr med salt og peber på begge sider. Kyllingebrysterne steges gyldne, ca 6 minutter på hver sider, men det kommer selvfølgelig an på størrelsen.

Anret nu kyllingebrysterne med de syltede grøntsager til. Lav evt. også en lille salat til.

– Velbekomme

Carla
Carlahttps://carlasblog.dk
Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

OM MIG

Carla H. Mikkelsen

Blogger

Hej! Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier, tester produkter og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

Del artikel