Min historie

-

Vi ved alle sammen hvem Michelle Obama er, og har vores forestillinger om hvordan hun er som person. I denne bog får hun selv mulighed for, at give sin egen stemme i fortællingen og vise det sande billede. Desuden får vi som læser, muligheden for et unikt indblik i, hvordan det er foregået bag kulisserne i Det Hvide Hus.

Titel: Min historie. Forfatter: Michelle Obama. Forlag: Lindhardt og Ringhof. Udgivet: 2018. Antal sider: 464. ★★★★

Michelle Obamas historie starter ved hendes fødsel, og går mere eller mindre kronologisk frem. Det er her at du for alvor føler, at du lærer mennesket – bag det efterhånden velkendte ansigt – at kende.

Du bliver taget helt med tilbage i lejligheden på Euclid Avenue i Chigago, hvor en lille pige vokser op og bliver voksen. Det er historien om, hvordan området i South Side ændrer sig fra et sikkert kvarter, til et område hvor du ikke har lyst til at opholde dig, hvis du vil undgå at blive offer – eller vidne – til en skudepisode.

Det er historien om kærligheden til musikken, som nærmest er blevet indtaget med modermælken, og fortsætter med at være en stor del af Michelle Obamas liv igennem opvæksten, og stadig bringer nogle af de største glædesøjeblikke.

Michelle Obama fortæller åbent og interessant om, hvordan race har spillet ind i hendes opvækst på både godt og ondt. Hvordan det har været med til at skubbe hende i retning af, at ville gøre en forskel for mørke mennesker, uagtet hvor de bor. Hvordan hun som frontfigur har påtalt det tabubelagte emne, og har forsøgt at være den støttende stemme i debatten, der var klar til at tage kampen op.

Det er et eksklusivt smugkig ind mødet med Barack Obama, hvordan de forelsker sig og på trods af dårlige odds, alligevel formår at holde gnisten, forelskelsen og kærligheden ved lige. Om hvordan de inderligt ønsker sig børn, men har problemer med at gøre drømmen til virkelighed.

Du får som læser de ærlige tanker om, hvad Michelle Obama synes om, at hendes mand vil beskæftige sig med politik. Hvordan det ikke stopper med rollen som senator, men fører til en af verdens mest indflydelsesrige poster. Præsidentembedet.
Hvordan politik ikke var en del af drømmen, og hvorfor vi ikke kommer til at se, endnu en Obama sidde i det ovale værelse.

.. Det var vores forsøg på bestandighed: en ny generation der forstod, hvad der var muligt – og at mere endnu var muligt for dem. Hvad der end kom herefter, så var den en historie, vi kunne eje.

Jeg ved ikke om min begejstring skinner igennem, men jeg er i hvert fald beæret over, at få muligheden for et så ærligt indblik i, hvordan livet som præsidentfrue hænger sammen. Min interesse for amerikansk politik er kun blevet vakt, og jeg kan kun anbefale at læse historien om en mørk kvinde, der endte med at blive ‘hele verdens’ førstedame.

Carla
Carlahttps://carlasblog.dk
Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

OM MIG

Carla H. Mikkelsen

Blogger

Hej! Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier, tester produkter og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

Del artikel