Pasta al funghi

-

“Pasta al funghi” er en Italiensk klassiker. Funghi betyder svampe og retten “Pasta al funghi” er en ret som findes på ALLE menukort i Italien.

Jeg var i Italien i sommer og spiste retten her et utal af gange både til frokost og aftensmad. Jeg har i denne opskrift valgt at bruge brune markchampignoner, men du kan sagtens bruge almindelige champignoner eller evt. en blanding.  Så hvis du elsker pastaretter men, ikke rigtig har turde at give dig i kast med dem, er det her et rigtig godt sted at starte.

Du skal bruge (2 personer):
12-13 Store markchampignon
2 Rødløg
2 Fed hvidløg
1/4 Chili (kan udelades)
300g Pasta
40g Parmesan
100ml Fløde
1/4 Citron
1 Håndfuld bredbladet persille
2 Spsk olivenolie
Salt
Peber

Det første du skal gøre når du skal lave pasta al funghi er at klargøre dine grøntsager så går resten nærmest af sig selv. Skyl dine valgte champignoner og skær dem i skiver af ca 1 cm. Dine 2 rødløg skærer du så i tern, hakker hvidløg fint for så til sidst at hakke chilien så fint du overhovedet kan. Smid panden på blusset og hæld olivenolie på. Varm panden godt op og hæld så dine grøntsager på. Både chili, hvidløg, løg og champignoner. Når det hele er faldet lidt sammen tilsætter du så fløden.

Nu skal fløden koge tykt og imens den gør det, hakker du bredebladet persille groft og river så meget parmesan så du til sidst skammer dig. Sæt dit pasta til at koge og nu er du næsten klar til at spise. HVIS du syntes at din sovs er blevet for tyk kan du justere konsistensen med lidt vand. Smag din funghi sovs til med salt, peber og citronsaft.

Når din pasta er kogt færdig hælder du vandet fra og vender pastaen i sovsen samtidig med at du tilsætter dit hakkede bredbladet persille. Har du fået vendt det godt rundt og fordelt både sovs og persille godt rundt i pastaen serverer du retten med masser af revet parmesan.

– Velbekommen

Carla
Carlahttps://carlasblog.dk
Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

OM MIG

Carla H. Mikkelsen

Blogger

Hej! Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier, tester produkter og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

Del artikel