Sommerklassikeren – Kartoffelsalat

-

Hvorfor ikke slutte sommeren af med en rigtig lækker, sommer og grill tilbehørs klassiker. Kartoffelsalaten. Den er meget meget simpel at lave og du kan selv give den dit eget twist fordi variationerne forsætter ud i det uendelige. Køb nogle lækre små danske kartofler, smør dem ind i creme fraise og en hulens masse krydderurter og så er du sådan set i mål.

Du skal bruge:

1/2 kg Kartofler
400ml Creme Fraise 18%
1 Rødløg
1 Spsk dijon sennep
2 Tsk honning
Krydderurter efter egen smag (Jeg bruger persille, purløg og kørvel)
Evt. 1 Spsk aioli (hvidløgsmayonaise) Se opskrift her.
1 Citron
Salt
Peber
Et par skiver rugbrød

Du starter med at skylle og lige rense dine kartofler. Hvis de bare er vaskede ordentligt, synes jeg ikke at det gør noget at der er skræl på, men der er selvfølgelig en smagssag. Set dem over at koge i saltet vand.

Vandet skal smage af hav, så salt skal det faktisk være. Evt. hvis du har lidt stilke fra persille eller anden krydderurt du måtte bruge, så smid også det i. Nu koger du kartoflerne møre. Lad være med at koge kartfolerne fuldstændig i smadder. Prik til dem med en gaffel i ny og næ, og hvis karftoflen falder af gaflen er den færdig.

Imens kartoflerne koger laver du dressingen til. I en STOR skål blander du creme fraise, dijonsennep, honning, et fintsnittet rødløg og evt. aioli. Bland det godt sammen og smag til med salt, peber og citronsaft. Mmmmm.

Dine valgte krydderurter hakker du nu. Igen er det en smagssag hvor fint du vil hakke det, men jeg kan godt lide hvis det ikke er hakket fuldstændig til atomer. Der må godt være lidt at tygge på. Op i dressingen med det og så smag lige igen, bare fordi det smager godt.

Når dine kartofler er færdige skyller du dem i koldt vand og skærer dem i mundrette stykker. Plump dem op i dressingen og vend dem godt rundt. Nu har din kartoffelsalat godt af lige at stå på køl i en times tid.

Nu har du den lækkreste kartoffelsalat, som du evt. kan servere med lidt ristet rugbrød, hvis kartoffelsalaten altså ikke er ment som tilbehør til en lækker bøf eller andet grill event.

– Velbekomme

Carla
Carlahttps://carlasblog.dk
Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

OM MIG

Carla H. Mikkelsen

Blogger

Hej! Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier, tester produkter og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

Del artikel