Sprød kyllingesalat

-

Når man laver en salat eller næsten en hvilken som helst ret med stegt kyllingebryst er det alpha og omega for mig at kyllingebrystet er stegt sprødt og stadig saftigt indeni.

Det er lidt af en kunst men med lidt øvelse får du i sidste ende et rigtig lækkert resultat. Sørg for at olien er godt varm når du smider kyllingebrystet på. Når du så kan se/mærke at kyllingen er blevet sprød skruer du ned og steger brystet færdigt.

HUSK at hvis du fjerner kyllingen fra opskriften har du et lækkert tilbehør til et utal af f.eks. fiskeretter.

Du skal bruge (2 personer):

8 Kyllinge inderfiletter
2 Små hjertesalat
1 Lille rødbede
1 Skalotteløg
12 Skiver agurk
5 Cherry tomater
Lidt parmesan
Frisk timian til pynt (kan undlades)
Olivenolie
Æbleeddike
Salt
Peber

Frem med grillpanden og op på blusset med den. Hvis ikke du har en grillpande, så fortvivl ikke. Du smider bare den bedste pande du har, op på blusset istedet. Hæld lidt (3spsk) olivenolie på panden og skru godt op for varmen. Når olien er godt varm kaster du dine inderfiletter på panden og krydrer dem med salt og peber.

Imens kyllingen steger derudaf, laver du resten af salaten. Skyl hjertesalaten og skær bunden af. Riv nu nogle grove stykker af salaten ned i en stor skål. Skyl så din agurk og skær 12 skiver i en tykkelse som du synes er passende. Op i skålen med dem også. Skræl dit løg og skær det i fine tynde skiver og smid også det op i skålen.

Kig så lige til dine inderfiletter. Hvis du bruger en grillpande skal du gerne have nogle flotte mørke grillmærker på din kylling (flottere end dem jeg lavede). Kunsten er, som nævnt tidligere, at få et sprødt stykke kylling, uden at det er stegt fuldstændig i smadder.

Skræl, skyl og skær top og bund af din rødbede. Nu skærer du så tynde skiver af rødbeden som du overhovedet kan. Her kan du med fordel bruge et mandolinjern, hvis du ejer sådan et. Lad rødbede skiverne ligge på skærebrættet. Hvis du smidder dem i salaten allerede nu, får du en helt lyserød salat uden mange farve nuancer.

Når inderfilleterne har stegt 4-5 minutter på hver side tager du dem af varmen og lader panden blive på blusset. Skyl dine cherry tomater og del dem i 2 og læg dem på panden. Lad cherry tomaterne stege 2 minutter på hver side og tag dem så af varmen.

Så skal salaten blandes. Når tomaterne er kølet en anelse ned hælder du dem ned i salaten sammen med rødbeden. Giv salaten et skud (3spsk) med lidt olivenolie og 2spsk æbleedikke. Bland salaten godt rundt og hæld det op i det servise du vil servere i. Læg nu kyllingeinderfiletterne ovenpå salaten, riv så meget parmesan henover, som du gider og pynt evt. med en lille kvist frisk timian.

-Velbekomme

Carla
Carlahttps://carlasblog.dk
Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

OM MIG

Carla H. Mikkelsen

Blogger

Hej! Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier, tester produkter og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

Del artikel