Tun i dåse

-

Den står på bordet til påskefrokosten og nede i supermarkedet i små plastikbøtter, alle mennesker har et forhold til den og lavet på den rigte måde synes jeg at den sparker røv. Tunsalat. Uhørt nem at lave, uhørt hurtig at lave og variationerne er tilnærmelsesvis uendelige. Kast jer ud i det.

Du skal bruge (2 personer):

1 Dåse tun i vand
1 Spsk Creme fraiche 38%
1 Spsk Mayonaise
1/2 Spsk dijon sennep
1/2 Rødløg
1/2 Æble
1 Spsk kapers
1 Spsk Kørvel
1 Spsk Dild
Saft af 1/2 Citron
Salt
Peber

Du starter med at dræne din tun for væde og derefter hælde tunen i en skål. Tunen har det med at ligge i klumper og for at gøre det nemmere for dig selv kan du lige findele tunen i skålen, så der ikke er nogle store klumper tun.

Nu tilsætter du creme fraiche, mayonaise (kunne også være Aioli) og dijon sennep. Bland det godt rundt så du får en fin ensartet masse.

Nu skal der gang i kniven. Hak dild, kørvel så fint som du kan og derefter æble og rødløg i fine tern. Vend det ned i tunsalaten og tilsæt så kapers.

Her kunne du også vælge at tilsætte lidt hakkede små cornichoner, det havde jeg ikke lige i køkkenet, men det giver en dejlig og lækker smag til tunsalaten. Hvis du vælger at tilsætte cornichoner så hold lidt igen med citronsaften fordi ellers kan det blive en kende for surt.

Nu smager du tunsalaten til med salt, peber og citronsaft. Servér tunsalaten med en lækker skive surdejsbrød, eller andet godt brød.

Her har jeg valgt at grille en skive surdejsbrød i lidt olie på min grillpande, men det er jo kun fordi at jeg er lidt fint på den, så hvis du ikke orker opvasken eller ikke har en grillpanden så rist brødet på brødristeren i stedet.

– Velbekomme.

Carla
Carlahttps://carlasblog.dk
Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

OM MIG

Carla H. Mikkelsen

Blogger

Hej! Mit navn er Carla H. Mikkelsen, og jeg er 29 år. Her på bloggen kan du følge med i mit liv, hvor jeg fortæller personlige historier, tester produkter og deler madopskrifter. Jeg håber, at du har lyst til at læse med.

Del artikel